Tillbaka till översikten

Depressioner och psykiska besvär botades med homeopati

Depression

Mitt namn är Ann-Christine Andersson. För några år sedan hamnade jag i en depression p.g.a. att för många omvälvande saker hände i mitt liv på kort tid. Själen hann inte riktigt med.

När jag mådde som sämst grät jag i stort sett varje dag, både på jobbet och hemma. Jag hade ett uruselt självförtroende. Det kändes som om alla andra klarar allting så bra, men jag klarar inget. Alla arbetsuppgifter, stora som små, kändes övermäktiga.

Jag sov dåligt och även om jag någon gång sovit bra kände jag mig aldrig utvilad. Att känna sig trött var synonymt med att känna sig nere, så jag orkade aldrig vara uppe sent på kvällarna för då visste jag att kommande dagar skulle bli väldigt tunga.

Det sociala livet blev lidande. Jag saknade också energi i största allmänhet. Orkade inget annat än att sitta framför TV:n. Små arbetsuppgifter som att diska eller laga mat var jag tvungen att ladda för i flera dagar innan jag orkade ta itu med dem.

Jag började med att söka hjälp hos min vårdcentral. Det första de erbjöd var naturligtvis "lyckopiller". Eftersom jag inte ville hamna i en ond cirkel av beroendeframkallande läkemedel sökte jag vidare till homeopatin som jag provat tidigare mot allergier med gott resultat. Och det tog inte lång tid innan det vände. Efter 8 – 10 veckor började livet komma åter. Energin kom tillbaka, diska och städa går numera av sig självt.

Mitt självförtroende är idag bättre än det någonsin varit i hela mitt liv. Jag började våga "ta plats" och synas och jag är inte lika konflikträdd som innan. Jag sover gott om nätterna. Även om jag har slarvat med sömnen ett par nätter blir jag inte lika trött som förut och även om jag är trött så är det inte längre synonymt med att vara nere. Nu är jag bara trött rätt och slätt.

Hela den här proceduren har fått mig att växa som människa. Man kommer närmare sig själv och blir mer lyhörd för sina egna behov, samtidigt som man får styrka att "ta för sig av vad man behöver"

Ann-Christine Andersson

Nattskräck

Jag hade i flera år ganska regelbundet, ibland flera gånger i veckan, problem med att jag "vaknade" och var skräckslagen, verkade se otäcka saker och var okontaktbar och otröstlig.

Vid mitt första besök hos Gunnar Jansson fick jag homeopatisk medicin och nattskräcken var borta efter detta besök.

Tony Larsson

Problem med självförtroendet och magsår

Gunnar har alltid hjälpt mig. Först med magsår som jag inte blev hjälpt med av vanlig sjukvård. Sedan med att få självförtroendet tillbaka. Jag var en vek persom som inte kunde säga nej.Jag vågade inte säga ifrån, när jag tyckte att något var fel. Jag svettades och kände mig allmänt spänd. Men när jag dammsög eller strök tvätten, då kom känslorna fram. Jag berättade det för Gunnar och han gav mig något, som gjorde att när jag sov, så hade jag en boxningsmatch i drömmen. Gissa om jag slogs! Jag slogs med alla som jag tyckte hade tryckt ner mig. Men när jag vaknade kände jag mig lättad. Jag började också säga nej till det jag inte ville göra. Visst blev människor runt mig förvånade. Men jag fick respekt! Mitt självförtroende har blivit mycket bättre! Tack!

Kicki