Tillbaka till översikten

Allergier och astma botades med homeopati

Allergi och eksem

Jag har alltid haft diverse allergiska problem och även eksem då jag var yngre, men det har med tiden gått över. För ca 3 år sedan fick jag plötsliga "nässelutslag" över hela kroppen, mest i ansiktet. Det lugnade ner sig med "hjälp" av tabletter från en läkare men det blossade upp när jag minst kunde ana det. Jag insåg snabbt att en läkare varken ville eller kunde hjälpa mig och efter ett tips hamnade jag hos Gunnar Jansson i Norrköping. Efter några månaders behandling har jag nästan inget spår av utslagen kvar. Personer som känner mig har också sett skillnaden både genom utseendet och att mitt humör har ändrats till det bättre.

Jenni Sten, Stockholm

El-allergi

I början av 80-talet började jag känna stickningar i ansikte och på armarna, som senare övergick i rodnad i ansiktet och näsan domnade bort. Efter ett besök hos min ordinarie läkare, skrevs remisser till olika läkare t ex hud, ögon och nevrologen, men ingen hittade något fel, så jag körde vidare med mitt jobb som egen företagare. Kroppen blev bara sämre och sämre, och symtomen ändrade sej med tiden och övergick till en våldsam muskelvärk, samt frossa. Till slut besökte jag återigen min ordinarie läkare varvid han konstaterade att jag led av el-allergi. Han skrev remiss till yrkesmedicinska kliniken, dit jag blev kallad några månader senare. Efter 2,5 tim. diskussioner talade läkaren där om för mej att det inte finns någon sjukdom som heter så, och inte heller någon bot mot detta. Jag kan nämna i sammanhanget att jag t ex blev sängliggande ca 3 dygn efter att ha varit i närheten av TV eller datorer, med en fruktansvärd muskelvärk. 1998 i mars månad kom jag av en händelse i kontakt med Homeopat Gunnar Jansson i Norrköping. Han har sedan dess behandlat mej fram till juni -99. Redan ca 3 månader efter första besöket hade muskelvärken gett med sej, och jag har sedan bara blivit bättre och bättre. Idag kan jag se på TV, och vara nära både datorer, lysrör samt mobiltelefoner. Ett stort tack till Gunnar för att han har hjälpt mej mot en sjukdom som enligt läkarvetenskapen inte finns. Det är verkligen en prestation.

Bengt-Inge Johansson

Pollenallergi

Då jag var i 10-årsåldern fick jag pollenallergi. Det var besvärligt för mig. Jag var alltid snuvig och mina ögon var svullna och kliade. Det var svårt för mig att vara utomhus och eftersom jag spelar fotboll var det ibland särskilt besvärligt när vi skulle spela på en nyklippt gräsmatta. Jag fick ta hjälp av nässpray och ögondroppar. Jag hade haft besvären i några år då min mamma fick höra talas om Gunnar Jansson. Hon tog med mig till honom våren -92. Jag fick medicin av honom och redan den våren och sommaren mådde jag mycket bättre. Nästa år, -93 var jag helt besvärsfri trots att pollenhalten var extra hög det året.

Anna Skenberg-Mannvik, Elisabet Mannvik (målsman)

Pollenallergi, eksem och magkatarr

Jag sökte Gunnar i februari 1991 för mitt eksem, magkatarr och min pollenallergi. Hela sommaren 1991 var jag utan besvär från min pollenallergi. Magen är helt bra och klådan/eksemet är nästan bra. Mina arbetskamrater säger att jag är mycket gladare.

Björn i Åsa

Infektionskänslig och pälsallergier

I flera år var jag mycket infektionskänslig, och under -95 hade jag magvärk och var trött, ett allergitest visade allergi mot katt, gräs och damm. Efter drygt ett halvårs behandling har magvärk och trötthet försvunnit och jag drabbas inte lika ofta av förkylning som tidigare. Jag har inte alls känt av allergin, medicinen som doktorn sa var nödvändig under sommaren -96, har jag inte behövt. Tack vare Gunnar Janssons medicin känner jag mig frisk.

Nils Björn, Vånga

Pollenallergi och överkänslighet

Min son Erik har i flera år haft pollenallergi och även varit överkänslig mot pälsdjur. Efter kontakt med Gunnar Jansson och den medicin Erik fick, så har vi kunnat konstatera att han är problemfri. Eriks humör har blivit bättre och jämnare.

Bengt Kristiansson, Gamleby

Astma och allergi

Sedan 11 år tillbaka har jag haft problem med astma och allergi. På senare år blev besvären förvärrade och efter åtskilliga läkarbesök utan resultat började man leta efter annan hjälp. Det var då Gunnar Jansson kom in i bilden. Jag var vid det tillfället allergisk mot så gott som alla pälsdjur (mest häst och katt), vilket gav svullnade röda ögon, snuva, nysningar samt kraftiga andningssvårigheter. Vid fysisk ansträngning blev andningssvårigheterna som värst. Mellan april-augusti kom pollen av alla slag flygandes och förstörde den tiden. Även damm och trädlukt var besvärande. I slutet av januari -95 började jag behandlingen hos Gunnar, och sakta men säkert har både astman och allergin avtagit. När våren kom behövdes inga pollenmediciner och min astma blev bättre och bättre. Nu (sept), 20 år gammal, använder jag inga mediciner och kan både träna och i viss mån umgås med pälsdjur utan besvär. Utöver detta har jag även blivit mindre kräsen i kostsammanhang, vilket enligt Gunnar bevisar en förändring, och en rad nya maträtter har provats på. Tack för hjälpen!

Magnus Gryström

Pollenallergi

Jag har varit allergisk mot pollen sedan 4-årsåldern vilket inneburit klåda och rinnande ögon samt rinnande näsa i stort sett från tidig vår till sen höst. Kände mig alltid trött och irriterad och hade svårt att koncentrera mig, både i skolan och på fritiden. Läkarna trodde att jag skulle bli bättre när jag kom i puberteten men när jag var 12-13 år så blev besvären bara värre. Jag fick också astmatiska besvär med pipande luftrör, hosta och svårt att andas. Följden blev många sömnlösa nätter och tilltagande trötthet, kände mig alltid "hängig". Ventolin, bricanyl, kortison och ögondroppar gjorde mig inte bättre, möjligen att jag inte blev ännu sämre. Jag är en kille som tycker mycket om att idrotta. P g a mina besvär, med trötthet och svårighet att koncentrera mig, tyckte jag ofta att jag inte kunde göra mig själv rättvisa i idrotten. Exempelvis på våren när golfsäsongen började orkade jag knappt med en hel 18-hålsrunda. Lyckligtvis och av en händelse kom jag våren 1995 i kontakt med Gunnar Jansson. Efter intervju fick jag mig hemsänt "några små piller i ett rör". Var väl lite skeptisk till vad dessa kunde göra men efter alla år med nämnda besvär var det värt ett försök. De första dagarna efter det jag tagit "pillren" mådde jag dåligt, men sen ...! Sedan dess är mina allergiproblem helt borta, har varit helt besvärsfri. Detta är helt underbart! "Otroligt!!!" Ett hjärtligt tack från mig (och mina föräldrar) för den fina hjälp jag fått!

Henrik Lundstedt, 18 år, Västerås

Solallergi

Jag tålde helt enkelt inte solen, jag fick huvudvärk, mådde illa och blev alldeles matt av den. Jag var tvungen att vistas inne med nerdragna persienner, för att undgå solstrålarna. Jag sökte hjälp på sjukhuset, men fick ingen hjälp så jag visste nästan inte vad jag skulle ta mig till. Så, sommaren 1992 sökte jag hjälp hos Gunnar Jansson och fick medicin. Och det är helt otroligt för nu kan jag vistas i solen utan några besvär. Jag har även blivit piggare och mindre känslig mot infektioner. Jag ger Gunnar Jansson ett stort tack för hjälpen.

Eva Stensson, Norrköping

Astma

När jag var 15 år bröt min astma ut på mig, genom en kraftig förkylning. Och efter 14 års tid, hade jag blivit så dålig och trött på astman. Efter alla besök på lasarettet och alla dessa sprutor och all cortison och en massa biverkningar, plus att man aldrig blev bra. Då bestämde jag mig för att prova en homeopat, och det var då jag tog kontakt med Gunnar Jansson. Jag började äta homeopatisk medicin, jag kände att jag började bli allt piggare och starkare. Och efter en tid så kunde man bli förkyld på ett normalt sätt, och reda ut det utan att besöka lasarett och få sprutor. Nu har jag varit frisk över ett år, och klarat mig utan mediciner. Nu klarar jag av att vara ute och springa och motionera, bara det är en härlig känsla när man inte har kunnat det förut. Jag tackar Gunnar för all hjälp. Jag kan verkligen rekommendera Gunnar till många andra patienter.

Med hälsing och varmt tack, Leif Pettersson, Kimstad

Astma

Jag har i flera år haft besvär av astma och fått flera olika astmamediciner för det utan att bli hjälpt. Jag fick höra talas om Gunnar Jansson och beslöt mig för att söka hjälp hos honom. Första kontakten med Gunnar var på våren -96. Jag fick då "medicin" av honom. Efter det besöket har jag inte haft några astmabesvär och inte heller använt några mediciner mot astma utskrivna av läkare.

Från en glad och pigg Mona Bergsten, Norrköping

Överkänslig för lukter

Min enormt stegrade luktkänslighet gjorde att jag blev mer och mer isolerad. Jag tålde absolut inga dofter. Nu ett år efter att jag fick medicin av Gunnar är mitt luktsinne helt normalt och jag behöver inte längre någon medicin. Dessutom är jag allmänt mycket lugnare.

Beatric Andervik